Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Baklazany...
Date: Sun, 23 Mar 2003 15:06:19 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 33
Sender: j...@p...onet.pl@nat.kabaty.2a.pl
Message-ID: <b5kf01$jd1$1@news.onet.pl>
References: <b5clen$ip7$1@SunSITE.icm.edu.pl> <b5f2sh$k5q$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.kabaty.2a.pl
X-Trace: news.onet.pl 1048428353 19873 213.25.123.147 (23 Mar 2003 14:05:53 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Mar 2003 14:05:53 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4920.2300
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4920.2300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:150341
Ukryj nagłówki
Użytkownik "anet" <a...@t...net> napisał w wiadomości
news:b5f2sh$k5q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> M u s a k a :
> . 800 g mielonego mięsa, najlepiej wieprzowiny
> . 1,5 kg bakłażanów
> . 2 cebule
> . 300 g ziemniaków
> . 4 pomidory
> . 2 ząbki czosnku
> . szklanka białego wytrawnego wina (może być woda)
> . 5 łyżek oleju
> . 2 łyżki mąki
> . 75 g startego żółtego sera
> . sól, pieprz
> s o s b e s z a m e l o w y:
> . 40 g margaryny
> . 40 g mąki
> . 2 szklanki mleka
> . gałka muszkatołowa
> . sól, pieprz
Ale żeś mnie zainspirowała...
Oczywiście zrobiłam trochę inaczej... Nie byłabym sobą, gdybym wszystko
zrobiła w/g przepisu, ale wyszło pysznie... Wyszło również z przygodami...
Znaczy z dymem w kuchni... Włożyłam do formy wszystko z górą i jakoś nie
przewidziałam, ze jak to opadnie to tłuszcz zacznie bokiem wypływać i się
palić i kopcić... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|