Data: 2003-03-23 14:06:19
Temat: Re: Baklazany...
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "anet" <a...@t...net> napisał w wiadomości
news:b5f2sh$k5q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> M u s a k a :
> . 800 g mielonego mięsa, najlepiej wieprzowiny
> . 1,5 kg bakłażanów
> . 2 cebule
> . 300 g ziemniaków
> . 4 pomidory
> . 2 ząbki czosnku
> . szklanka białego wytrawnego wina (może być woda)
> . 5 łyżek oleju
> . 2 łyżki mąki
> . 75 g startego żółtego sera
> . sól, pieprz
> s o s b e s z a m e l o w y:
> . 40 g margaryny
> . 40 g mąki
> . 2 szklanki mleka
> . gałka muszkatołowa
> . sól, pieprz
Ale żeś mnie zainspirowała...
Oczywiście zrobiłam trochę inaczej... Nie byłabym sobą, gdybym wszystko
zrobiła w/g przepisu, ale wyszło pysznie... Wyszło również z przygodami...
Znaczy z dymem w kuchni... Włożyłam do formy wszystko z górą i jakoś nie
przewidziałam, ze jak to opadnie to tłuszcz zacznie bokiem wypływać i się
palić i kopcić... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|