Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!polsl.gli
wice.pl!not-for-mail
From: "Basia" <b...@p...gliwice.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Banan na grillu
Date: Fri, 16 May 2003 11:22:43 +0200
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 26
Message-ID: <ba2anv$j2l$1@zeus.polsl.gliwice.pl>
References: <ba27hb$mge$1@zeus.polsl.gliwice.pl> <ba28c6$3dh$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: k21191.polsl.katowice.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:156456
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ba28c6$3dh$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Basia" <b...@p...gliwice.pl> napisał w wiadomości
> news:ba27hb$mge$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> > Coś bardzo, bardzo prostego dla kompletnej początkującej. Wiem, że
trzeba
> > naciąć skórkę z wierzchu...i co dalej?
> banany
> czekolada
> adwokat albo ajerkoniak
>
> Ubrane w skórkę banany kłaść bezpośrednio na ruszt i grilować tak długo aż
> zrobią się brązowe i nieapetyczne, przewrócić na druga stronę, poczekać aż
> ta też zmieni kolor.
> Kłaść na talerz, rozcinać wzdłuż, robiąc łódeczkę i nalewać do środka
> adwokata i rozpuszczona czekoladę.
A czy ewentualnie do rozpuszczającej się czekolady można dodać trochę
wiśniówki i tym zalewać banany? Dzieci nie będzie:-)
Basia.
|