« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-03-30 11:46:54
Temat: Beef Jerky?Mam ochotę...
http://www.youtube.com/watch?v=vcm0pBzsaiY&feature=r
elated
http://www.youtube.com/watch?v=NcMDN6RbqsM&feature=r
elated
http://www.youtube.com/watch?v=yUHsZckPJzU
http://www.youtube.com/watch?v=eBn7_PH9gBU&NR=1
Ktoś robił?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-03-30 11:57:49
Temat: Re: Beef Jerky?Dnia Wed, 30 Mar 2011 13:46:54 +0200, Ikselka napisał(a):
> Mam ochotę...
> http://www.youtube.com/watch?v=vcm0pBzsaiY&feature=r
elated
> http://www.youtube.com/watch?v=NcMDN6RbqsM&feature=r
elated
> http://www.youtube.com/watch?v=yUHsZckPJzU
> http://www.youtube.com/watch?v=eBn7_PH9gBU&NR=1
> Ktoś robił?
http://www.youtube.com/watch?v=A7MMTvZ603g&feature=r
elated
Ślinka mi leci 3-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-03-30 12:02:12
Temat: Re: Beef Jerky?Dnia Wed, 30 Mar 2011 13:57:49 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Wed, 30 Mar 2011 13:46:54 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Mam ochotę...
>> http://www.youtube.com/watch?v=vcm0pBzsaiY&feature=r
elated
>> http://www.youtube.com/watch?v=NcMDN6RbqsM&feature=r
elated
>> http://www.youtube.com/watch?v=yUHsZckPJzU
>> http://www.youtube.com/watch?v=eBn7_PH9gBU&NR=1
>> Ktoś robił?
>
> http://www.youtube.com/watch?v=A7MMTvZ603g&feature=r
elated
> Ślinka mi leci 3-)
A tu czosnkowe i teriyaki:
http://www.youtube.com/watch?v=gFclh0aE2Q0&feature=r
elated
Nie wytrzymam. Jadę po zakupy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-03-30 12:51:49
Temat: Re: Beef Jerky?
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:192f6miilamp.1sa9rywrhog65$.dlg@40tude.net...
> Mam ochotę...
> http://www.youtube.com/watch?v=vcm0pBzsaiY&feature=r
elated
> http://www.youtube.com/watch?v=NcMDN6RbqsM&feature=r
elated
> http://www.youtube.com/watch?v=yUHsZckPJzU
> http://www.youtube.com/watch?v=eBn7_PH9gBU&NR=1
> Ktoś robił?
Suszona wolowina :-(
Lepiej strogonofa zrobic, albo zjesc carpaccio :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2011-03-30 13:15:09
Temat: Re: Beef Jerky?Dnia Wed, 30 Mar 2011 14:51:49 +0200, Misiek napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:192f6miilamp.1sa9rywrhog65$.dlg@40tude.net...
>> Mam ochotę...
>> http://www.youtube.com/watch?v=vcm0pBzsaiY&feature=r
elated
>> http://www.youtube.com/watch?v=NcMDN6RbqsM&feature=r
elated
>> http://www.youtube.com/watch?v=yUHsZckPJzU
>> http://www.youtube.com/watch?v=eBn7_PH9gBU&NR=1
>> Ktoś robił?
>
> Suszona wolowina :-(
> Lepiej strogonofa zrobic, albo zjesc carpaccio :-)
Potrzebuję wartościowej, bogatej w żelazo!!! przegryzki dla siebie, a
równocześnie mężowi chcę zrobić coś "męskiego" do wódeczki na wędkarskie
wyprawy - ma być smacznie, wygodnie, nietucząco i odżywczo, no i - lekko.
No i żebyśmy oboje byli zadowoleni :-)
PS. Mąż właśnie (zamiast mnie) pojechał do miasta "zapolować" na dobrą
polędwicę u znajomych w hurtowni. Wieczorem nastawiam suszenie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2011-03-30 13:39:29
Temat: Re: Beef Jerky?
> Potrzebuję wartościowej, bogatej w żelazo!!! przegryzki dla siebie, a
> równocześnie mężowi chcę zrobić coś "męskiego" do wódeczki na wędkarskie
> wyprawy - ma być smacznie, wygodnie, nietucząco i odżywczo, no i - lekko.
> No i żebyśmy oboje byli zadowoleni :-)
>
> PS. Mąż właśnie (zamiast mnie) pojechał do miasta "zapolować" na dobrą
> polędwicę u znajomych w hurtowni. Wieczorem nastawiam suszenie.
Salata tez jest git !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2011-03-30 13:40:57
Temat: Re: Beef Jerky?Dnia Wed, 30 Mar 2011 15:39:29 +0200, Zakarm napisał(a):
>> Potrzebuję wartościowej, bogatej w żelazo!!! przegryzki dla siebie, a
>> równocześnie mężowi chcę zrobić coś "męskiego" do wódeczki na wędkarskie
>> wyprawy - ma być smacznie, wygodnie, nietucząco i odżywczo, no i - lekko.
>> No i żebyśmy oboje byli zadowoleni :-)
>>
>> PS. Mąż właśnie (zamiast mnie) pojechał do miasta "zapolować" na dobrą
>> polędwicę u znajomych w hurtowni. Wieczorem nastawiam suszenie.
>
>
>
> Salata tez jest git !
Ale apetytu nie zaspokaja 3-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2011-03-30 15:02:38
Temat: Re: Beef Jerky?
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał
> PS. Mąż właśnie (zamiast mnie) pojechał do miasta "zapolować" na dobrą
> polędwicę u znajomych w hurtowni. Wieczorem nastawiam suszenie.
to z poledwicy musi byc? to faktycznie szkoda wołowinki.
Protz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2011-03-30 15:25:02
Temat: Re: Beef Jerky?Dnia Wed, 30 Mar 2011 17:02:38 +0200, Protz napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał
>
>> PS. Mąż właśnie (zamiast mnie) pojechał do miasta "zapolować" na dobrą
>> polędwicę u znajomych w hurtowni. Wieczorem nastawiam suszenie.
>
> to z poledwicy musi byc? to faktycznie szkoda wołowinki.
>
Moze być z każdego innego chudego kawałka, np udźca czy ligawy, byle mięso
nie było przerośnięte tłuszczem - tłuszcz podczas przechowywania zjełczeje
i popsuje smak wyrobu. Akurat mam dostęp do względnie (względnie!) taniej
polędwicy, a chodzi mi o to, żeby w mięsie było jak najmniej tłuszczu i
żeby mięso było naprawdę miękkie, więc dlatego polędwica.
Ligawa (tzw fałszywa poledwica) jest chuda, ale twarda, choć myślę, że
kilkugodzinne marynowanie tak cieniutkich plasterków mięsa w sosie sojowym
i przyprawach (ocet winny ciemny, czosnek, cukier brązowy, chilli, sos
tabasco ale niekoniecznie) nada miękkość nawet twardszemu mięsu, co
wypróbowałam już przy innych okazjach.
A czy szkoda wołowinki? - jerky to wg mnie rzecz delikatesowa,
superciekawostka, rarytas, specjał do podawania w plenerze czy podczas
spotkań z przyjaciółmi (przecież nie będziemy tym karmić osób
przypadkowych!), wielka atrakcja także dla panów do wódeczki, podobno nawet
dzieci za tym mięskiem przepadają - wiec chciałabym spróbować to zrobić, a
w końcu tatara też nie jada się codziennie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2011-03-30 15:32:23
Temat: Re: Beef Jerky?Dnia Wed, 30 Mar 2011 17:25:02 +0200, Ikselka napisał(a):
> A czy szkoda wołowinki? - jerky to wg mnie rzecz delikatesowa,
> superciekawostka, rarytas, specjał do podawania w plenerze czy podczas
> spotkań z przyjaciółmi (przecież nie będziemy tym karmić osób
> przypadkowych!), wielka atrakcja także dla panów do wódeczki, podobno nawet
> dzieci za tym mięskiem przepadają - wiec chciałabym spróbować to zrobić, a
> w końcu tatara też nie jada się codziennie :-)
Już sobie wyobrażam "toto" podane na półmiseczku razem z suszonymi
pomidorami i piórkami cebuli lub czosnku do przegryzania, w towarzystwie
jakiegoś ciekawego ostrego sosu-dipu na bazie tabasco lub worchester...
Oczyma wyobraźni już widzę ten zachwyt spod przymkniętych z lubości powiek
MŚK i gości 3-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |