Data: 2002-02-20 11:17:44
Temat: Re: Bezmiesna, bylo: GOTOWANIE TO SZTUKA
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Monisiatko wrote:
> >> od dwoch dni rabiemy golabki z ryzem i grzybami...
> >Gołąbki to jeszcze moga być z ziemniakami, z kaszągryczaną i białym
> >serem a nawet z farszem do ruskich pierogów :-)
> a jakies szczegoly???
Najłatwiej użyć kapusty włoskiej, o tej porze roku najłatwiej się ją
rozdziela. Na "elegantsze przyjęcie" można zrobić ze wszystkich trzech
kapust, takie kolorowe ładnie wyglądają.
Farsz ziemniaczany - surowe ziemniaki jak na placki, mocniej odcisnąć,
dodać przyprawy i smażoną cebulkę.
Farsz z kaszy gryczanej - ugotowana kaszę pomieszać z twarogiem,
dodać przyprawy i smażoną cebulkę.
Krycha gołąbkowa
|