Data: 2006-03-03 19:36:54
Temat: Re: Beztłuszczowe smażenie -patelnia
Od: "Kropelka" <k...@b...gmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aicha" <b...@m...pl> napisał w wiadomości
news:du7kb1$dib$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Kacha" napisał:
>
> > Jaka patelnie wybrac do smazenia beztluszczowego?
>
> Ja od dawna używam polskich firmy Emalia z Olkusza. Są solidne (nawet
> II gatunek), w różnych wymiarach, nie tak badziewne jak "wynalazki"
> np. z Ikei za 9 zł i nie tak drogie jak zagramaniczne. Tylko naleśniki
> smażę na tłuszczu. Lubię chrupiące.
O tutaj sie nie zgodze. Ta z Ikea jest swietna. Nalesniki bez problemu bez
tluszczu na suchej patelni smaze. Wogole wszystko na niej bez tluszczu
smaze. Wazne tylko zeby naprawde pilnowac uzywania odpowiednich narzedzi-nie
metalowych. Wtedy wytrzymuje dlugo.
Poza tym lubie ta patelnie za... cene. Jak mi sie zaczyna cos dziac z
teflonem to z czystym sumieniem ja wyrzucam i kupuje nowa. Poniewaz myje
moja w zmywarce (jest napisane ze nie wolno) moja patelnia z czasem sie
niszczy. I mniej wiecej raz na poltorej roku wymieniam ja na nowa. Tylko ze
u mnie w domu uzywana jest prawie wylacznie ta patelnia.
Jak kiedys bedzie mnie stac kupie taka porzadniejsza tefala. Taka co to
mozna metalowych sztuccow uzywac. Co o takiej sadzicie?
Pozdrawiam
Agnieszka
|