Data: 2003-06-27 08:04:27
Temat: Re: Biała kiełbasa z grilla
Od: Grzegorz Mucha <m...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 27 Jun 2003 07:37:09 +0000 (UTC), turecky wrote:
> Jakoś w archiwum nic na ten temat nie było, a chyba warto.
> Tylko doradźcie, czy warto najpierw trochę kiełbasę podgotować ?
> A może dobrze będzie piec na tacce aluminiowej ?
A ja sobie ostatnio upiekłem taką prawdziwą wiejską, od babci mojej lubej.
W krakowskim Naturalnym Sklepiku kupiłem do tego całkiem fajną przyprawę do
grilla - nazywa się ona wielkopolska, jest taka mocno "warzywna" i dość
(może za bardzo)gruboziarnista - ja wolę lekko zmiażdżyć ją w moździerzu
przed posypywaniem kiełbasy.
A kiełbasę robiłem w mikrofali - odkryłem, że połączenie
Crisp+opiekacz+300W daje super rezultaty, jak dla mnie o niebo lepsze niż
patelnia (brakuje jedynie zapachu węgla drzewnego ;)
mucher
|