Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!dustpuppy.sloth.hell.pl!not-
for-mail
From: Jo'Asia <J...@r...art.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Biala rzepa
Date: Sun, 09 Mar 2003 00:28:49 +0100
Organization: KF Rassun, SF Framling
Lines: 26
Message-ID: <b...@s...hell.pl>
References: <b4dh0i$39c$1@foka.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: chello062179028016.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: galaxy.uci.agh.edu.pl 1047166322 2274 62.179.28.16 (8 Mar 2003 23:32:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@u...agh.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 8 Mar 2003 23:32:02 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Agent 1.93/32.576 English (American)
User-Agent: Hamster/2.0.0.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:148435
Ukryj nagłówki
galapaga wystukał w wiadomości <b4dh0i$39c$1@foka.acn.pl>:
> Prosze, czy ktos mi powie jak doprawic surowke z bialej rzepy (rzodkwi).
> Pod domem mam taki pyszny barek vegetarianski, i tam kiedys to to kupilam, i
> zmieszalam jeszcze z ogorkiem zielonym i rzodkiewka, ale nie mam pojecia
> czym to doprawione bylo (jogurt?)
Ja kiedyś wypróbowywałam przepis na surówkę rzepowo-ogórkową. oba
składniki tarło się na grubej tarce, doprawiało, zalewało jogurtem
i jadło.
W smaku było niezłe, ale wygląd - tragedia. Rozciapana zielonkawa
masa.
Drugą część skłądników przerobiłam więc na mizerię ogórkowo-rzepową.
Przepis bez zmian, jedynie zamiast tarcia na tarce było krojenie na
plasterki i odsącznie nadmiaru wody. Efekt o wiele lepszy, również
smakowy.
Jo'Asia
--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
Usługi pogrzebowe - ceny hurtowe (przydrożna reklama)
|