Data: 2000-11-16 09:29:35
Temat: Re: Białko
Od: "Aga" <a...@a...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> W jakim serze (albo w ogóle w jakich przetworach) jest :
> najwięcej białka , i przy okazji najmniej tłuszczu
> Pozdrowionka - DoctorDeath
> --
> Marian Files
Witaj Marianie
duzo bialka a stosunkowo malo tluszczu jest w chudych miesach zwlaszcza
cielecina, chudy drob, sery twarogowe hude zolte odpadaja!!!!!!!!!!!!,
kasze, straczkowe suche, dzicczyzna (sarna), chude ryby. Odpadaje tez
tlustemiesa maja wprawdzie duzo bialka a le rownie a nawet wiecej tluszczu.
Podroby drobiowe jeszcze wchodzoa w gre ale inne razej odpadaja. Mowie
oczywiscie o surowych nie przetworzonych. Wedliny roznie trzeba wybierac
raczej chude i jak lubisz to drobiowe lub piec miesko samemu (bez dodatku
tluszczu oczywiscie. Fasola i groch traca cale prawie bialko w zalewie tzn
konserwowe juz nie sa tak wartosciowe jak suche przyrzadzone.
To chyba tyle. jakbys czegospotrzebowal to posidam tebele wartosci
odzywczych jeszcze ze szkoly wiec pewne. Kontaktuj sie na priva.
pozgrawiam Aga
|