« poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2015-02-18 08:18:44
Temat: Re: Bigos dla IwanosaW dniu 2015-02-17 o 19:46, Jarosław Sokołowski pisze:
> zanim jakaś ciemnota zacznie marudzić na temat
> snobowania się na kuchnię radziecką albo co.
Nie czytam wszystkiego (tzn. wszystkich), bo mnie znużyły te monotonne
wynurzenia, więc ominęła mnie zabawa (intelektualna niewątpliwie).
> Zdarzyło się nam teraz trochę pomagać pewnej sympatycznej Ukraince. No to
> ona, że nam zupę ugotuje. Pytam, co za zupa będzie. -- Barszcz ukraiński,
> taki jak u nas. Najbliżej tej zupie było do kapuśniaku, a może podhalańskiej
> kwaśnicy.
Solanka? :)
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2015-02-18 08:20:36
Temat: Re: Bigos dla IwanosaW dniu 2015-02-17 o 20:19, Qrczak pisze:
> A ja chyba coś takiego wypróbuję (tylko bez tej kaszy):
> http://wegetarianka.blox.pl/2012/03/PIEROGI-RUSKIE-Z
E-SLONECZNIKIEM-W-OMASCIE-Z-KASZY.html
Ja też, ale także bez kaszy.
No i omasta z masełka lub skwarek, oliwa nie pasuje mi do tego.
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2015-02-18 16:55:43
Temat: Re: Bigos dla IwanosaDnia 2015-02-18 01:22, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:54e39d6e$0$2187$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Oczywiście. Prawdziwe ruskie pierogi bez sera:
>>> http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260928/prawdziwe-
ruskie-pierogi.html
>>>
>>> Też takie jadłam, na Ukrainie - pyszne faktycznie.
>>
>> Wyglądają bajecznie! Pomyśleć, że to zwykłe ruskie pierogi. ;)
>
> Dobry fotograf umie kolorki podciągnąć na Photoshopie ;-)
A to nie wiesz, że je się oczami?
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2015-02-18 17:05:45
Temat: Re: Bigos dla IwanosaQrczak wrote:
> Dnia 2015-02-18 01:22, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
>> news:54e39d6e$0$2187$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> Oczywiście. Prawdziwe ruskie pierogi bez sera:
>>>> http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260928/prawdziwe-
ruskie-pierogi.html
>>>>
>>>> Też takie jadłam, na Ukrainie - pyszne faktycznie.
>>>
>>> Wyglądają bajecznie! Pomyśleć, że to zwykłe ruskie pierogi. ;)
>>
>> Dobry fotograf umie kolorki podciągnąć na Photoshopie ;-)
>
> A to nie wiesz, że je się oczami?
Ba. Oni nawet używają "stylistów żywności", co to potrafią pod fotografię lody
z kartofli zrobić, tudzież opaleniznę pieczonego kurczaka z oleju
silnikowego... Ale apetycznie wygląda;-)
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2015-02-18 17:23:13
Temat: Re: Bigos dla IwanosaDnia 2015-02-18 17:05, obywatel krys uprzejmie donosi:
> Qrczak wrote:
>> Dnia 2015-02-18 01:22, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>>> "FEniks"<x...@p...fm> wrote in message
>>> news:54e39d6e$0$2187$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>> Oczywiście. Prawdziwe ruskie pierogi bez sera:
>>>>> http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260928/prawdziwe-
ruskie-pierogi.html
>>>>>
>>>>> Też takie jadłam, na Ukrainie - pyszne faktycznie.
>>>>
>>>> Wyglądają bajecznie! Pomyśleć, że to zwykłe ruskie pierogi. ;)
>>>
>>> Dobry fotograf umie kolorki podciągnąć na Photoshopie ;-)
>>
>> A to nie wiesz, że je się oczami?
>
> Ba. Oni nawet używają "stylistów żywności", co to potrafią pod fotografię lody
> z kartofli zrobić, tudzież opaleniznę pieczonego kurczaka z oleju
> silnikowego... Ale apetycznie wygląda;-)
Ale my to wiemy, Kocie.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2015-02-18 17:33:49
Temat: Re: Bigos dla IwanosaQrczak wrote:
> Dnia 2015-02-18 17:05, obywatel krys uprzejmie donosi:
>> Qrczak wrote:
>>> Dnia 2015-02-18 01:22, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>>>> "FEniks"<x...@p...fm> wrote in message
>>>> news:54e39d6e$0$2187$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>> Oczywiście. Prawdziwe ruskie pierogi bez sera:
>>>>>> http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260928/prawdziwe-
ruskie-
pierogi.html
>>>>>>
>>>>>> Też takie jadłam, na Ukrainie - pyszne faktycznie.
>>>>>
>>>>> Wyglądają bajecznie! Pomyśleć, że to zwykłe ruskie pierogi. ;)
>>>>
>>>> Dobry fotograf umie kolorki podciągnąć na Photoshopie ;-)
>>>
>>> A to nie wiesz, że je się oczami?
>>
>> Ba. Oni nawet używają "stylistów żywności", co to potrafią pod fotografię
>> lody z kartofli zrobić, tudzież opaleniznę pieczonego kurczaka z oleju
>> silnikowego... Ale apetycznie wygląda;-)
>
> Ale my to wiemy, Kocie.
A tak se Was uświadamiam, cobyśta się nie poślinili na widok tych ślicznych
pierogów;-)
--
Pozdrawiam
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2015-02-18 18:26:45
Temat: Re: Bigos dla IwanosaDnia 2015-02-18 17:33, obywatel krys uprzejmie donosi:
> Qrczak wrote:
>> Dnia 2015-02-18 17:05, obywatel krys uprzejmie donosi:
>>> Qrczak wrote:
>>>> Dnia 2015-02-18 01:22, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>>>>> "FEniks"<x...@p...fm> wrote in message
>>>>> news:54e39d6e$0$2187$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>> Oczywiście. Prawdziwe ruskie pierogi bez sera:
>>>>>>> http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260928/prawdziwe-
ruskie-
> pierogi.html
>>>>>>>
>>>>>>> Też takie jadłam, na Ukrainie - pyszne faktycznie.
>>>>>>
>>>>>> Wyglądają bajecznie! Pomyśleć, że to zwykłe ruskie pierogi. ;)
>>>>>
>>>>> Dobry fotograf umie kolorki podciągnąć na Photoshopie ;-)
>>>>
>>>> A to nie wiesz, że je się oczami?
>>>
>>> Ba. Oni nawet używają "stylistów żywności", co to potrafią pod fotografię
>>> lody z kartofli zrobić, tudzież opaleniznę pieczonego kurczaka z oleju
>>> silnikowego... Ale apetycznie wygląda;-)
>>
>> Ale my to wiemy, Kocie.
>
> A tak se Was uświadamiam, cobyśta się nie poślinili na widok tych ślicznych
> pierogów;-)
Ogląd takich ślicznych pierogów mógłby mi pozwolić zjeść cokolwiek ongiś.
A tak to się musiałam wspierać książką.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2015-02-18 18:45:41
Temat: Re: Bigos dla IwanosaW dniu 2015-02-18 o 17:33, krys pisze:
> Qrczak wrote:
>
>> Dnia 2015-02-18 17:05, obywatel krys uprzejmie donosi:
>>> Qrczak wrote:
>>>> Dnia 2015-02-18 01:22, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>>>>> "FEniks"<x...@p...fm> wrote in message
>>>>> news:54e39d6e$0$2187$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>> Oczywiście. Prawdziwe ruskie pierogi bez sera:
>>>>>>> http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260928/prawdziwe-
ruskie-
> pierogi.html
>>>>>>> Też takie jadłam, na Ukrainie - pyszne faktycznie.
>>>>>> Wyglądają bajecznie! Pomyśleć, że to zwykłe ruskie pierogi. ;)
>>>>> Dobry fotograf umie kolorki podciągnąć na Photoshopie ;-)
>>>> A to nie wiesz, że je się oczami?
>>> Ba. Oni nawet używają "stylistów żywności", co to potrafią pod fotografię
>>> lody z kartofli zrobić, tudzież opaleniznę pieczonego kurczaka z oleju
>>> silnikowego... Ale apetycznie wygląda;-)
>> Ale my to wiemy, Kocie.
> A tak se Was uświadamiam, cobyśta się nie poślinili na widok tych ślicznych
> pierogów;-)
A czemuż to odmawiasz nam tej przyjemności?
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2015-02-18 18:46:06
Temat: Re: Bigos dla IwanosaW dniu 2015-02-18 o 01:22, Pszemol pisze:
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:54e39d6e$0$2187$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Oczywiście. Prawdziwe ruskie pierogi bez sera:
>>> http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260928/prawdziwe-
ruskie-pierogi.html
>>>
>>> Też takie jadłam, na Ukrainie - pyszne faktycznie.
>>
>> Wyglądają bajecznie! Pomyśleć, że to zwykłe ruskie pierogi. ;)
>
> Dobry fotograf umie kolorki podciągnąć na Photoshopie ;-)
A czy ja zamierzam one jeść???
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
50. Data: 2015-02-18 20:10:09
Temat: Re: Bigos dla Iwanosa"krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:54e4beee$0$2201$65785112@news.neostrada.pl...
> cobyśta się nie poślinili na widok tych ślicznych pierogów ;-)
Za późno ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |