Data: 2002-01-22 22:14:46
Temat: Re: Blagam - pomozcie !!!
Od: Leszek Serdyński <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomek Wilicki" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3c4d0455@news.vogel.pl...
>
> Użytkownik "Iza" <i...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:a2hf4s$m5q$1@news.tpi.pl...
> > [Też chciałabym wiedzieć :-) - Nobel jak nic :-)
> > ... Sądzę, że problem nie polega na "pomaganiu tłuszczu" a raczej na
> > "szkodzeniu węglowodanów".
> >
>
> a ja myślę że nie powinnaś sądzić nie mając żadnych przesłanek.
Tomek wypowiada się na temat wiedzy Izy i to nie będąc jej profesorem. :-)
Może Tomku powinieneś coś poczytać na temat glikacji (glikolizacji
nieenzymatycznej białek). Jest to proces w którym węglowodany "podłączają
się" do białek zmieniając ich strukturę. Takie białka mogą stać się
nierozpoznawalne dla układu immunologicznego jako własne i zostać
zaatakowane.
Nie widzę
> możliwości szkodzenia węglowodanów, pomagania tłuszczu tak samo,
To może byś też poczytał o wzajemnych relacjach stężeń glukozy i kwasów
tłuszczowych we krwi?
widzę
> możliwość zmniejszenia podaży kalorii
Też ważne.
Pozdrawiam
Leszek
|