Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Bliny ziemniaczane - z czym?
Date: Thu, 3 Mar 2005 14:54:59 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 24
Sender: v...@o...pl@cmh72.neoplus.adsl.tpnet.pl
Message-ID: <d0750v$gtm$1@news.onet.pl>
References: <d06ij4$657$1@news.onet.pl> <d06mll$co8$1@news.onet.pl>
<d073n1$hah$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: cmh72.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1109858143 17334 83.31.135.72 (3 Mar 2005 13:55:43 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Mar 2005 13:55:43 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2527
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2527
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:233802
Ukryj nagłówki
"Anna Styś" wrote in message news:d073n1$hah$1@news.onet.pl...
|> - jesli takie jak litewskie bliny Żemaicziu ( http://tiny.pl/hmt6 ) czyli
| z ugotowanych ziemniakow, to np. grzyby zamiast nadzienia miesnego
|
| O właśnie o takie. Z czym jeszcze można zrobić?
Powiem szczerze, ze wole je w wersji miesnej ;), ale tak koncypujac...
oprocz grzybow/pieczarek mozna chyba sprobowac nadziac warzywami, jakies
kukurydzo-groszki, papryka, smazona cebulka itd.... albo wogole nie
nadziewac, a wymieszac ciasto z dodatkowym skladnikiem i ulepic krokiety...
chyba smaczne jest z dodatkiem prazonych orzechow wloskich, jakies 3-4 lata
temu na grupie cos bylo na ten temat... dodac np. wszelakie ziola swieze...
albo np. jakis wyrazisty ser... teraz kompletny luz dla fantazji i podaje
ona mi pomysl, zeby dodac np. lososia salatkowego... i juz nie smazyc, a
zapiec w piekarniku... ;)
nie wiem... ogolnie to chyba otworzyc szafki kuchenne, lodowke i dodac co
pierwsze wpadnie w oko ;))
Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk
|