Data: 2005-03-03 13:54:59
Temat: Re: Bliny ziemniaczane - z czym?
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Anna Styś" wrote in message news:d073n1$hah$1@news.onet.pl...
|> - jesli takie jak litewskie bliny Żemaicziu ( http://tiny.pl/hmt6 ) czyli
| z ugotowanych ziemniakow, to np. grzyby zamiast nadzienia miesnego
|
| O właśnie o takie. Z czym jeszcze można zrobić?
Powiem szczerze, ze wole je w wersji miesnej ;), ale tak koncypujac...
oprocz grzybow/pieczarek mozna chyba sprobowac nadziac warzywami, jakies
kukurydzo-groszki, papryka, smazona cebulka itd.... albo wogole nie
nadziewac, a wymieszac ciasto z dodatkowym skladnikiem i ulepic krokiety...
chyba smaczne jest z dodatkiem prazonych orzechow wloskich, jakies 3-4 lata
temu na grupie cos bylo na ten temat... dodac np. wszelakie ziola swieze...
albo np. jakis wyrazisty ser... teraz kompletny luz dla fantazji i podaje
ona mi pomysl, zeby dodac np. lososia salatkowego... i juz nie smazyc, a
zapiec w piekarniku... ;)
nie wiem... ogolnie to chyba otworzyc szafki kuchenne, lodowke i dodac co
pierwsze wpadnie w oko ;))
Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk
|