Data: 2014-11-28 15:30:15
Temat: Re: Blog o dietach i odchudzaniu
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-28 o 12:07, XL pisze:
> Dnia Thu, 27 Nov 2014 22:27:08 +0100, Trybun napisał(a):
>
>> I właśnie o to chodzi - co nagle to po diable.. Taka soja w naturze
>> będzie się uodporniała na grzyby czy bakterie przez tysiące lat,
>
> ...albo wcale - i tu jest niebezpieczeństwo w poziomie ingerencji człowieka
> w organizmy.
Oczywista sprawa..
>
>> w
>> trakcie jej ewolucji będzie ewoluowało również jej otoczenie i
>> konsumenci, a tu gwałt, na samej soi i konsumentach, nie wiadomo jak
>> obiekty zareagują na te szybkie zmiany.
>>
>>>>>> Jak na razie jest naturalny, ale wcześniej czy później stworzymy sobie
>>>>>> sztucznych braci i siostry.
>>>>> sztucznych białkowych czy roboty? bo to zupełnie inna bajka
>>>>>
>>>>>
>>>> Białkowych, robot w niczym nam nie może zagrozić.
>>> czyli niesztucznych
>>>
>> Jak coś powstaje w laboratorium to jest to sztuczne.
>
> Dokładnie.
> Z małą poprawką - "sztuczne" to taki produkt laboratoryjny, który nigdy nie
> miałby szans powstać w naturze.
Jasne, przecież samo usprawnienie czy małe sztuczne przyspieszenie
procesów które i tak zachodzą same w naturze, to wydaje się - nic złego.
Zresztą dzisiejszy świat człowieka jest taki że bez tego się nie obejdzie.
|