Data: 2001-07-13 12:41:58
Temat: Re: Bób
Od: "Dorunia" <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monika Bacińska-Wojewódka" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:9imp7j$i3m$1@news.tpi.pl...
> Mam pytanie ogolne: do czego stosuje sie bób (oprócz wyluskiwania
ugotowanego i jedzenia
> w takiej formie). Jakie ma inne zastosowania kulinarne? A poza-kulinarne?
>
> :-) Monika (ja tego do pyska nie wezme, zastanawial sie nad tym moj
Tata)
> Ja robię coś takiego:
Sałatka z bobu -
Skład:
około 1/2 kg bobu,
trochę wędliny około 15 dag,
2 jajka na twardo,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki śmietany,
natka pietruszki,
koperek,
sól, pieprz i musztarda do smaku
Gotuję bób w osolonej wodzie obieram ze skórek. Wędlinę i jaka kroję w
kostkę, mieszam majonez ze śmietaną, musztardą i pokrojoną drobno zieleniną
doprawiam do smaku i wszystko razem zalewam tym sosem i wymieszać.
Pozdrawiam Dorunia
|