Data: 2003-07-01 15:06:02
Temat: Re: Briosze- Blancanieves popraw mnie
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Lidka <olidka@_no_spam_.astecity.net> wrote:
> Wladyslaw Los napisa":
>
> > Brioszke paryska robi sie nastepujaco:
> <ciach>
>
> Wielkie dzięki szanowny W"adys"awie. Jestem pod wrażeniem tego opisu-
> przepisu:) Hmm, czapki z g"ów.
> Strasznie dużo pracy z tymi brioszami, w sumie jak podsumować ca"y czas
> przygotowania ciasta to wychodzi coś oko"o 9 h! Ale tym opisem zrobi" mi
> pan Szanowny takiego smaka, że jak trafi mi się więcej czasu, to spróbuję
> porwać się na te briosze. Pewnie polegnę, ale co tam:)
O ile dobrze zrozumialem, o co chodzi w tyvh przepisach, to rzecz jest w
tym, zeby zrobic lekkie, dobrze wyrosniete ciasto i piec je potem
krotko. Stad m.in. tak korona i naciecia, ktore maja ulatwic dostep
ciepla w glab masy ciasta. Powodzenia.
Wladyslaw
|