From: "adiola" <a...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3b86824f$1@news.astercity.net> <9m85c7$e6s$7@news.tpi.pl>
Subject: Re: Buleczki parzone- slicznie proszone
Date: Sat, 25 Aug 2001 14:58:42 +0200
Lines: 33
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2505.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2505.0000
NNTP-Posting-Host: 103-mia-6.acn.waw.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: 103-mia-6.acn.waw.pl
Message-ID: <3b87a10f$1@news.astercity.net>
X-Trace: news.astercity.net 998744335 103-mia-6.acn.waw.pl (25 Aug 2001 14:58:55
+0100)
XPident: Unknown
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.icm.edu.pl!news.astercity.net
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:64104
Ukryj nagłówki
Sosik waniliowy robie tak:
3 zoltka
1 szkl. mleczka
0,25 szkl. cukru
laska wanilii lub 1 op. cukru waniliowego
zoltka ucieram z cukrem na bialo, w tym czasie gotuje mleko z laska(
wanilii), jak nie mam to oczywiscie z z cukrem waniliowym, ale wole z
wanilia (co za zapach!). zalewam jajka goracym mlekiem i mieszam, az sie
polaczy. Sosik stawiam na garnku z gotujaca woda i mieszam, az zgestnieje.
No i pychota gotowa.
zycze smacznego
adiola
P.S. Tych buleczek wcale nie jest tak duzo, bo daje sie malo drozdzy. Ja
robie z tego przepisu na 4 osoby i jest w sam raz na podwieczorek.
"Jacek" <l...@n...com.pl> wrote in message
news:9m85c7$e6s$7@news.tpi.pl...
> Użytkownik adiola <a...@p...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:3b86824f$...@n...astercity.net...
> nic tylko mniam! hmm zrobie to, ale zmiejsze ilosc skladnikow o polowe bo
za
> duza porcja:-) jak na moich glodomorow:-) a wlasnie... jesli juz przy
> temacie adiolu... jak robisz sosik waniliowy?
>
> Pozdrawiam
> Jacek- napalony na ..... ?
>
>
|