Data: 2013-11-24 18:04:25
Temat: Re: Bułka tarta w pojemniku z dziurkami.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 24 Nov 2013 17:39:09 +0100, Stokrotka napisał(a):
> Nie wygodnie.
MNIE wygodnie.
> Kiedyś tak robiłam z mąką, jak jeszcze nie umiałam panierować.
UMIEM panierować. Pisałam o krokietach - niewygodnie się je panieruje w
tradycyjny sposób, zwłaszcza płaskie krokiety, które najpierw zanurzam w
cieście naleśnikowym i wtedy wkładam na tackę z bułką tartą; spód jest w
bułce, ale ich wierzch łatwiej jest posypać bułką, niż odwracać taki
umazany w cieście i w dodatku "plackaty" krokiet.
> Tak normalnie jest łatwiej i mniej roboty.
Nie. J.w.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|