Data: 2001-09-26 12:38:35
Temat: Re: Bulle szwedzkie - buleczki cynamonowe
Od: E...@n...net (EsatreS)
Pokaż wszystkie nagłówki
"adiola" <a...@p...com> wrote in message news:<9orb4a$78i$2@pingwin.acn.pl>...
> Powkladac do papiurkow muffinkowych, posmarowac rozbeltanym jajem, poczekac
> az podrosna i do pieca 250 st.
> na 5-10-15 min, az beda ladnie przypieczone ( wszystko zalezy do kuchni ).
> Jak nie ma papierkow muffinkowych, to mozna klasc na papier do pieczenia (
> troche sie rozjada ).
Mozna tez ukladac rzedami w brytfannie w rownych odstepach (2-3cm.)
co powoduje, ze po wyrosnieciu i upieczeniu lacza sie po bokach i
sa bardziej puszyste. No i mamy wtedy amerykanskie "cinnamon rolls".
Najlepsze prosto z piekarnika:)
|