Data: 2007-10-20 03:40:22
Temat: Re: Buraczki na zimno
Od: "Bożena" <n...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"fuksa" wrote in message news:ffb85a$clu$1@node1.news.atman.pl...
> Użytkownik "Bożena"
>
>>>> buraki
>>>> cebulka w kostke
>>> + ogórek kiszony w kostkę
>> + groszek konserwowy
>> olej
>> sól, pieprz
>> I mamy rosyjki winegret :) czyli sałatkę o tej nazwie, nie sos ;)
Zupełnie byłabym zapomniała, że można też sledzia solonego wymoczonego w
kostkę pokroić i dodać i będzie wtedy z winegretu sałatka śledziowa :)
> heh, spróbuję, choć nie przepadam za groszkiem,
> za to zapomniałam, ze czosnek temu dobrze robi :)
Z czosnkiem, to dobrze wychodzą marynowane na sposób grecki z przepisu
Kręglickich:
*Buraki marynowane po grecku*
4 upieczone lub ugotowane buraki
2 ząbki czosnku
100 ml oliwy koszyk extra vergine
ocet z czerwonego wina lub ocet balsamico koszyk
sól, pieprz, cukier
Buraki pokroić w plastry lub nieduże półksiężyce. Czosnek rozgnieść lub
drobno posiekać. Wymieszać składniki marynaty i połączyć z burakami,
odstawić na kilka godzin.
http://buraki-po-grecku.gu.ma/
Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.prv.pl
|