Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia CHILI CON CARNE Re: CHILI CON CARNE

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: CHILI CON CARNE

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: CHILI CON CARNE
Date: Mon, 20 Aug 2001 22:34:40 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 55
Message-ID: <9lrsl1$p1d$1@news.tpi.pl>
References: <9lqtef$cgu$1@news.tpi.pl> <9lr8hp$mc1$1@julia.coi.pw.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pk161.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 998340065 25645 217.97.24.161 (20 Aug 2001 20:41:05 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 20 Aug 2001 20:41:05 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: CHILI CON CARNE
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:63304
Ukryj nagłówki


Użytkownik Bożena <b...@s...pw.edu.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9lr8hp$mc1$...@j...coi.pw.edu.pl...
> Kiedys wyprobowalam na gromadce przyjaciol (he, he, he...) przepis, ktory
na
> pierwszy rzut oka wygladal super smakowicie. I sie nie pomylilam, garnek
byl
> wylizany do czysta.
>
> A wiec do gara zapakowalam:
>
> 2 puszki fasolki (czerwona i biala)
> 1 puszke kukurydzy (to juz moje fantazje)
> duza cebule
> duza czerwona papryke
> ok. 20 dag boczku wedzonego (daje niesamowity zapach i przysmak)
> duzo parowek wedzonych (w oryginale byly kawaleczki duszonego tak jak na
> gulasz wolowego miesa)
> z braku czasu poszedl sos z torebki "Winiary" - "Fix Meksykanski"
> przyprawiony duza iloscia przyprawy "Kamisa" do "Chili con Carne" (jest
> swietna) i jeszcze roznymi ziolami (w oryginale oczywiscie pomidory czy
> przecier)
>
> Papryke pokroilam w dosyc duza kostke i podgotowalam w malej ilosci wody,
w
> tym czasie zeszklilam cebule, usmazylam drobno pokrojony boczek, a potem
> parowki (dosyc duze kawalki). Gdy juz papryka byla prawie miekka wszystkie
> usmazone skladniki (boczek razem z tluszczykiem - wazne!! to caly smak)
> wrzucilam do papryki kilka minut i zaczelam dodawac zawartosc puszek
(fasole
> oplukalam woda), po czym zalalam juz rozmiesznym i przyprawionym sosem i
> chwile wszysko poddusilam, zeby sie przegryzlo i nabralo smaku (ogien
bardzo
> maly i caly czas mieszac). Gdy podawalam, to calosc na talerzach posypalam
> szczypiorkiem. Wygladalo super efektownie i wszystkim szczeki opadly, ale
na
> chwile, bo rece chwycily sztucce :o) (tu juz sie chwale :o) przepraszam,
ale
> naprawde bylo pyszne).
>
> Mam nadzieje, ze o to Ci chodzilo.


No popatrz, zupełnie inna wariacja, tylko ciekawe czy to nadal jest Chili
con carne. Ale chyba warte spróbowania. Zrobię na pewno, ale nazwę sobie
inaczej, może Chili con Bożenka ;-))
A tak swoją drogą, to co mysmy pożerali miało w środku kostki wołowiny,
cebulę i trzy rodzaje fasolki. I tyla. I taką wersję niedługo zrobię. A jak
wyjdzie to pochwalę się publicznie i zabiore się za wersję con Bożenka ;-))
mniam

buzi buzi
Wkn


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6