Data: 2009-02-21 17:18:08
Temat: Re: CHLEB...
Od: Panslavista <p...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 21 Lut, 17:32, krys <k...@p...onet.pl> wrote:
> Panslavista napisał(a):
>
>
>
> > A ja mam termoobieg i nie muszę latami nabierać eksperiencji jak twoja
> > babcia (póki co)...
>
> A ja nie mam termoobiegu, bo potrafię chleb upiec w normalnym piekarniku. Babcia
nie miała wyjścia, to piekła, w czym miała. I chyba obnizanie temperatury podczas
pieczenia bardziej jest zblizone do pierwotnego sposobu pieczenia.
> Przyczepiłam sie, bo nie znoszę autorytarnego tonu, w jakim odpowiedziałeś Janowi
W.
> EOT
>
> --
> pozdrawiam
> Justyna
Hm, to nie jest tylko moje stwierdzenie - większość postów mówi o tej
temperaturze i czasie pieczenia ciast drożdżowych grubych (w
przekroju)... Skoro ktoś zadaje pytanie - odpowiadam szczerze i nie
wprowadzam w błąd. Tak pieke swoje chleby drożdżowe jak i na zakwasie
- białe jak i razowce.
Jak w poście można słyszeć tony? ;-))
|