Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Camembert i Brie... Re: Camembert i Brie...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Camembert i Brie...

Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.wnaft.agh.edu.pl!new
s.memax.krakow.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Ola" <a...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Camembert i Brie...
Date: Wed, 29 Dec 1999 15:56:16 -0600
Organization: news.onet.pl
Lines: 31
Sender: l...@w...mts.net
Message-ID: <84e027$2ln$1@news.onet.pl>
References: <8...@p...net>
NNTP-Posting-Host: wnpgas10-p54.mts.net
X-Trace: news.onet.pl 946504583 2743 205.200.59.212 (29 Dec 1999 21:56:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Dec 1999 21:56:23 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.3825.400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.3825.400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:20717
Ukryj nagłówki


"Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
news:83m5if.3vva92f.0@pszemol.net...
> Czy ktoś z Was wie gdzie tkwi róznica pomiędzy tymi serami?
> Kupiłem sobie dziś dwa serki, tego samego producenta ("President").
> Jeden nazywa się "Camembert" a drugi "Brie"... Byłem bardzo, bardzo
> zdumiony gdy po skosztowaniu doszedłem do wniosku że smakują one
> identycznie... Czy tak ma być? Czy może ten producent "nie bardzo"?
> A może ja mam nieco zwichrowany smak? Sam już nie wiem...
> Oba serki produkowane są niestety w USA, nie w Europie (np. Francji)
> Wiem tylko, że ma on prawie 0g węglowodanów i bardzo mi smakuje :-)
>
> Czym się różnić powinny te sery? Smakiem? Konsystencją? Czym?
> A może to jest sytuacja podobna do sytuacji win musujących z których
> szampanem może się nazywać tylko to wino, które z Szampanii pochodzi?
> Czy camembert to serer brie produkowany w miejscowości Camembert? :-)
>
> Przy okazji... czy ma ktoś ciekawe kucharskie pomysły na jedzenie
> takiego serka? Czy można go sobie jakoś "dosmaczyć"? Jakieś winko?
>
> Wypowiedzcie się smakosze... (piszcie na grupę news:pl.rec.kuchnia)
>

Np. kawalki Camembert z koleczka winogrona i pol wytrawne czerwone winko.

Smacznego.
Ola
P/S Nie bierz tanich serow, warto jest wydac troche wiecej pieniedzy
szczegolnie w Polnocnej Ameryce.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?