« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 1999-12-29 21:56:16
Temat: Re: Camembert i Brie...
"Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
news:83m5if.3vva92f.0@pszemol.net...
> Czy ktoś z Was wie gdzie tkwi róznica pomiędzy tymi serami?
> Kupiłem sobie dziś dwa serki, tego samego producenta ("President").
> Jeden nazywa się "Camembert" a drugi "Brie"... Byłem bardzo, bardzo
> zdumiony gdy po skosztowaniu doszedłem do wniosku że smakują one
> identycznie... Czy tak ma być? Czy może ten producent "nie bardzo"?
> A może ja mam nieco zwichrowany smak? Sam już nie wiem...
> Oba serki produkowane są niestety w USA, nie w Europie (np. Francji)
> Wiem tylko, że ma on prawie 0g węglowodanów i bardzo mi smakuje :-)
>
> Czym się różnić powinny te sery? Smakiem? Konsystencją? Czym?
> A może to jest sytuacja podobna do sytuacji win musujących z których
> szampanem może się nazywać tylko to wino, które z Szampanii pochodzi?
> Czy camembert to serer brie produkowany w miejscowości Camembert? :-)
>
> Przy okazji... czy ma ktoś ciekawe kucharskie pomysły na jedzenie
> takiego serka? Czy można go sobie jakoś "dosmaczyć"? Jakieś winko?
>
> Wypowiedzcie się smakosze... (piszcie na grupę news:pl.rec.kuchnia)
>
Np. kawalki Camembert z koleczka winogrona i pol wytrawne czerwone winko.
Smacznego.
Ola
P/S Nie bierz tanich serow, warto jest wydac troche wiecej pieniedzy
szczegolnie w Polnocnej Ameryce.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |