« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 1999-12-29 21:25:58
Temat: alkohol na sylwestraCo szykujecie na sylwestra? Ja zmrozilem wloskie spumante (gran cinzano-
szampana juako nie lubie) i odkurzylem z dolnych pokladow piwniczki ch.
margaux z 1982 roku. Tyle ze nie mam wizji co do jedzenia.
MM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 1999-12-30 11:39:43
Temat: Re: alkohol na sylwestra/Melon
Użytkownik Przemyslaw Koziarski <p...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:84f64a$sps$...@s...icm.edu.pl...
> > Mam przy okazji pytanie - gdzie mozna kupic brazowy cukier , lub czy
> > ewentualnie da sie jaokos przerobic zwykly na brazowy :))))
> > Nikusia
> >
> >
> Brazowy cukier (prawdziwy) jest robiony z trzciny cukrowej. W Polsce udalo
Kiedys widzialem w herbacianym sklepie (chyba w bramie na marszalkowskiej w
poblizu placu konstytucji??)
WM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 1999-12-30 14:09:35
Temat: Re: Odp: alkohol na sylwestra/MelonOrson wrote:
> Mam przy okazji pytanie - gdzie mozna kupic brazowy cukier , lub czy
> ewentualnie da sie jaokos przerobic zwykly na brazowy :))))
> Nikusia
Jestem z Kielc i tam brązowy cukier jest we wszystkich dwóch :-) sklepach ze
zdrową żywnością. I za nic w świecie nie przysięgnę, że to z trzciny. Bardziej
mi wygląda na buraczany, nieco za słabo oczyszczony.
DOSIEGO
Marcin Soboń
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 1999-12-30 14:11:39
Temat: Re: alkohol na sylwestra/Melon> zdrową żywnością. I za nic w świecie nie przysięgnę, że to z trzciny.
Bardziej
> mi wygląda na buraczany, nieco za słabo oczyszczony.
>
Ten, ktory kupowalem nazywal sie cukier surowy i bylo napisane, ze jest z
trzciny. Natomiast kiedys przywozilem z Niemiec podobny, ale tak drobny jak
bialy, ktory nazywal sie cukier brazowy. Na nim nie bylo, z czego jest, ale
mogl byc z burakow.
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 1999-12-30 17:38:23
Temat: Odp: alkohol na sylwestra/Melon
>
> Ten, ktory kupowalem nazywal sie cukier surowy i bylo napisane, ze jest z
> trzciny. Natomiast kiedys przywozilem z Niemiec podobny, ale tak drobny
jak
> bialy, ktory nazywal sie cukier brazowy. Na nim nie bylo, z czego jest,
ale
> mogl byc z burakow.
>
> Przemyslaw Koziarski
To inne pytanie, czym cukier brazowy rozni sie od zwyklego - mam przepis na
ladnie wygladajace ciasteczka - ale wlasnie trzeba ten cukier brazowy - co
on zmienia w smaku, konsystencji potrawy.....i do czego sie go jeszcze uzywa
.....A moze jest zdrowszy, ekologiczniejszy?
Nikusia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 1999-12-30 17:40:06
Temat: Re: alkohol na sylwestra/Melon> .....A moze jest zdrowszy, ekologiczniejszy?
> Nikusia
>
>
Na pewno daje lekko karmelowy smak. Mam swietny przepis na lody karmelowe i
one wlasnie sa robione z brazowego cukru. Taki cukier o ile dobrze pamietam
kosztuje jakies 1.7 DM za 500 g. Ale trzeba po niego pojechac :)))
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |