Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cannelloni Re: Cannelloni

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Cannelloni

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.on
et.pl
From: <i...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cannelloni
Date: 16 Nov 2001 01:19:05 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 51
Message-ID: <3...@n...onet.pl>
References: <9t10tj$a0a$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1005869945 25729 192.168.240.245 (16 Nov 2001 00:19:05 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Nov 2001 00:19:05 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 212.140.121.5, 213.180.130.21
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 95; L1Batch November 2000
B2000BY)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:81980
Ukryj nagłówki

> Bardzo dziękuje za przepisy. Jestem pod wrazeniem. Pozdrawiam Ewa
i jeszcze jeden z mojego archiwum:

cannelloni z nadzieniem orzechowo-serowym

Witajcie!
ostatnio przewinelo sie tu troche przepisow na cannelloni, dorzuce jeszcze
jeden przepis - wyprobowany w miniony weekend. Na pewno go powtorze bo jest
tego wart.
Na 4 osoby:
16 cannelloni - ugotowac
50 dag botwinki lub szpinaku
2 lyzki masla
3 obrane, posiekane szalotki
3 lyzki slodkiej smietany
3/4 filizanki grubo posiekanych orzechow wloskich
2 roztrzepane jaja
2 lyzki startego sera zoltego
galka muszkat., sol, pieprz
Rozgrzac maslo, dusic szaltoki do zeszklenia, dodac botwinke/ szpinak.
Orzechy lekko podprazyc na patelni, dodac do szpinaku, zmieszac mase z serem
i jajkami. Przyprawic do smaku sola, pieprzem i galka. Ugotowany makaron
napelnic i ulozyc w wysmarowanej maslem formie.
Sos:
1 1/2 lyzki masla
1 1/2 lyzki maki
1-2 filizanki mleka
2 zoltka
filizanka startego sera zoltego
2 lyzki plynnego masla
Rozgrzac maslo, dodac make i mieszac do zrumienienia. Rozprowadzic mlekiem i
gotowac 10 min na malym ogniu. Zdjac z ognia wmieszac ser , zoltka,
przyprawic sola i galka. Polac makaron, skropic maslem i posypac serem.
Zapiekac 15 min w 220 stopniach.

I jeszcze kilka slow komentarza - robilam z polowy porcji (8 sztuk
makaronu), rozmrozilam cale opakowanie szpinaku 0.5 kg i bylo w sam raz.
Reszte skladnikow nadzienia zmniejszylam o mniej wiecej polowe mniej. Wyszlo
idealnie :-)
Sos natomiast byl troche nie taki jak mi sie wydawalo ze powinien. Czy to
jest beszamel? Wyszedl troche za gesty i nie calkiem gladki, ale smaczny.
Polecam, bo pyszne i nawet nie zbyt czasochlonne.
Asia



Autor: "asia" <a...@p...onet.pl>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????