Data: 2003-01-25 12:13:53
Temat: Re: Cebulka [ P ]
Od: "Anna Świątek" <a...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
golsar <g...@i...pl> napisał(a):
> Witam wszystkich .Pewnie powiecie ze nie odkryłem Ameryki ale ostatnio
> przypomniałem sobie jak byłem mały i czesto na sniadanie w niedzielę
> jadałem cebulkę duszoną. Zrobiłem taka i moi synowie (8 i 2 lata) teraz nie
> daja mi spokoju w niedziele rano budzac mnie zebym robił cebulkę ;-)) tak im
> posmakowała.
> A robie ja tak ;najlepiej na smalcu ale mozna też na oleju .tłuszczu daję
> tyle zeby zakrył całe dono duzej patelni (wiec nie jest go mało) rozgrzewam
> na patelni nie za mocno kroje duzą ilosc cebuli i zaczynam ja dusic pod
> przykryciem dosyć czesto mieszając i odlewjac wode która zbiera sie na
> pokrywce . Trzeba dosyć czesto mieszć cebulkę aby nie przywierała do dna
> zmniejszam gaz solę, pieprzę,szczypta kminku no i oczywiście duzo
> maggi.cebulke trzeba dusić około 45min-1h,musi być koloru jasno brazowego,
> miękka rozpływać sie na języku ,na koniec dodaję troszke papryki słodkiej i
> dusze kokło 5 min .PYCHOTA.
> Mozna troszkę zostawić na patelni i wbić tam jajeczka.
> Ciekawy jestem czy ktos z was też jada taką cebulkę.
> POZDRAWIAM. Grzegorz.
>
>
Uwielbiam taką cebulke !!!!!
Pozdrowienia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|