Data: 2001-03-30 21:13:08
Temat: Re: Chcę być zawodowym kucharzem!!!
Od: "Horrendum" <h...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
no i cordon bleu, potega w ttej dziedzinie - paryz, londyn, i jeszcze z
kilka miejsc na swiecie - swoja droga polecam ich ksiazki, gdyz wiekszosc
jest naprawde OK ...
H.
Użytkownik busek <b...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9a2m8j$467$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "dkoto" <d...@l...citynet.pl> napisał w wiadomości
> news:h6m6ct0jb84316c1sa9lvv8ok1968k4jif@4ax.com...
> > Cześć!!
> >
> > Moja siostra ma ogromne zamilowanie do gotowania. Wlasnie konczy
> > "gastronomik" i chce byc profesjonalnym kucharzem, tylko nie wie gdzie
> > moze uczyc sie dalej. Czy ktos nie slyszal o jakiejs "Wyzszej Szkole
> > Kulinarnej". ??
>
> Witam serdecznie
>
> Z tego co mi wiadomo w Polsce nie istnieją żadne szkoły, które by
pozwalały
> na rozwijanie swoich zainteresowań gastronomicznych.
> O ile sie nie mylę twoja siostra będzie miała dyplom technologa żywienia.
> Sam miałem kiedys zamiar doskonalic swe umiejętności i trochę się
> orientowałem(moze kiedys się uda):
> -takie szkoły są tylko za granicą stosunkowo niedrogie i mające niezłą
> renomę są szkoły w austrii, szczególnie w okolicach Linz(najlepsze info w
> ambasadzie)
> -mam też znajomych którzy kończyli szkoły w niemczech i sa bardzo
zadowoleni
> -jest oczywiście także słynna szkoła CIA w usa(vide:Maciek Kuroń)
> -
>
>
> pozdrawiam busek
>
> www.kuchnia.of.pl
> www.bantam.of.pl
>
|