Data: 2005-03-23 12:09:18
Temat: Re: Chili con carne
Od: "Edyta Szajnóg" <e...@n...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja robię z:
60dkg mielonego mięsa
dużej cebuli
puszka czerwonej fasoli
puszka białej fasoli
puszka groszku
przecier pomidorowy
przyprawa Chili con Carne Kotany (teraz nazywa sie samo Chili)
Podsmażam cebulkę, dorzucam mięso, smażę aż nie będzie surowe, dodaję
przyprawę.
Mieszam aż kolor będzie jednolity, dorzucam strączkowe z puszek, potem
dodaję trochę przecieru. I oczywiście sól do smaku.
Podaję z mizerią.
Edyta
Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
napisał w wiadomości news:n62r31dehphf4fgkvf3iffeb8rmtocntm1@4ax.com...
> Tusia napisal(a):
>
> >Chili con carne kto zna swietny przepis na to?
>
> Kiedys taki przepis podal kolega G. O. Ogle. Wrzuc w gogla to
> nazwisko.
>
> --
> Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
>
> "Jak ja was, kurrwy, nienawidzę, jak do was bym z kałacha bił."
|