Data: 2007-09-30 21:06:26
Temat: Re: Chleb na youtube
Od: "czeremcha " <c...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett <i...@b...com> napisał(a):
> czeremcha wrote:
> > Nie jestem MB, więc nie piszę, że to "mój" przepis -
> Klamiesz. Zacytuj mi, gdzie podalam, ze to moj przepis.
A gdzie ja podałam, że ty podałaś, że przepis na ten chleb jest twój?
> > nie ma tak
> > wielkich dziur/,
>
> dziury sa najwazniejsze
W serze - tak, w chlebie - nie. Deskę do krojenia mogę sbie posmarować
masłem nie używając do tego chleba jako przekładki.
> > dodaje się więcej drożdży
>
> przez co pachnie drozdzami, a nie zakwasem
A ten z youtube pachnie zakwasem, czyż nie? Upieczony przeze mnie chleb nie
pachnie ani nadmiarem drożdży, ani zakwasem - pachnie chlebem.
> /ale w przepisie z youtube chleb
> > ma rosnąć aż 12-18 godzin,
>
> dzieki czemu smak ma jak chleb na zakwasie, a nie na drozdzach
Na zakwasie drożdżowym, jak mniemam.
> Twoj przepis z pewnoscia jest lepszy. Nie probuj tego, ktory
> zacytowalam, to przepis dla takich, ktorzy nie boja sie czegos nowego.
A czy ty myślisz, że ja chleba upieczonego według przepisu od mojej kuzynki
nigdy nie piekłam pierwszy raz? Od razu drugi albo trzeci? Że nie był dla
mnie nowy? Nigdy w życiu?
> > a chleb piekę w piekarniku w
> > blaszkach - keksówkach.
> Dzieki czamu cala para ulatuje - pieczenie w zamknietym pojemniku
> kieruje te pare do wnetrza chleba, dzieki czemu ma krucha, cienka skorke
> i wilgotne, gabczaste wnetrze z duzymi dziurami.
A mój chleb ma chrupiącą skórkę, taką o którą walczył minister Wilczek /ten
od chrupiących bułeczek/ ;-)
> > Ale MB nigdy-przenigdy nie spróbowałaby przepisu firmowanego moim
skromnym
> > ;-) podpisem.
> widocznie wiesz o mnie wiecej, niz ja sama. Ale niczego mniej sie po
> tobie nie spodziewalam.
Mniej więcej? ;-)
Masz już nos jak Pinokio!!! Podobno masz mnie w KF-ie? Kłamczuszka...
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|