Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Kropelka" <k...@n...serwery.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Chleb na zakwasie z automatu
Date: Fri, 9 Dec 2005 12:16:15 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <dnbp2m$sae$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <dnaaom$nna$1@atlantis.news.tpi.pl> <dnbm7r$g87$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-ip105-225.crowley.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1134126998 29006 62.111.225.105 (9 Dec 2005 11:16:38
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 9 Dec 2005 11:16:38 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:255168
Ukryj nagłówki
Użytkownik "FilipJ" <f...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dnbm7r$g87$1@news.onet.pl...
> Na zwykłym programie ci nie wyjdzie- za mało czasu na wyrośnięcie.
> Jak chcesz się pobawić to:
> 1. wlej zakwas i dodaj 1/2 - 3/4 mąki
> uruchom maszynę na wyrabianie ciasta (trwa to coś koło 1,5h)
> Powinno zacząć lekko rosnąć pod koniec
> 2. Dodaj sól i trochę cukru
> uruchom ponownie maszynę na wyrabianie ciasta
> dodawaj mąki aby uzyskać właściwą konsystencję (nauczysz się za
> którymś razem :)
> Pod koniec powinno właściwie wyrosnąć
> 3. Piecz około 1,5h (czyli o połowę dłużej niż normalnie).
>
> I jedna uwaga- czasem nie wyrośnie właściwie.
>
> Jak widać zabawy jest sporo. Może warto by przerobić sterownik maszynki
żeby
> sam to robił.
> A może są już automaty z takim programem ;)
Czyli nie jest najlatwiej... maz jest elektronikiem wiec jesli by dojsc do
odpowiedniego czasu moze by poprzestawial co trzeba. Nie wiem jakie programy
bedzie mial ten automat- to jest ten ostatnio "reklamowany" z Makro. O ile
jeszcze bedzie w sklepie heheh.Czyli Alaska BM 2000. Mam nadzieje ze w
Krakowie beda mieli instrukcje:-)
Dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam
Agnieszka
>
> Pozdrawiam
> FJ
>
|