Data: 2004-06-27 08:59:16
Temat: Re: Chleb + pytanie
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>
> | ++++++++++++++++++++
> |
> | chiba jednak nie to :(
> | wyrabiac, czyli miesic ciasto wtlaczajac do niego powietrze...
> | formowanie.. to nadawanie ksztaltu.. i tylko tyle ..
>
> Po czym mogę poznać, że chleb jest dobrze wyrobiony?
>
> - --
>
> Pozdrowionka z buszu
> (Na)Leśnik
>
> "Każde ciasto drożdżowe nalezy wyrabiać, najlepiej ręcznie. Ciasto dobrze
wyrobione, to jest takie ciasto, które już nie przylepia się do ręki.
Kiedyś czytałam, że powinno być "miętolone" 700 razy:-) Pozdrawiam Areta
> ~
>
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|