Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "KasiaA " <k...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Chleb razowy z maszynki
Date: Wed, 26 Nov 2003 07:48:28 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 29
Message-ID: <bq1lsb$2qa$1@inews.gazeta.pl>
References: <bpv2c7$shu$1@inews.gazeta.pl> <bpvd6r$7j6$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 149.156.58.250
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1069832908 2890 172.20.26.237 (26 Nov 2003 07:48:28 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 26 Nov 2003 07:48:28 +0000 (UTC)
X-User: kathy38
X-Remote-IP: 149.156.58.250
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:180720
Ukryj nagłówki
Basia <b...@p...onet.pl> napisał(a):
> Ciachnelam co bylo bo na pytanie niestety nie odpowiem, za to sama mam
> pytanie - nosze sie z mysla zakupu tego urzadzenia w ramach swiatecznego
> prezentu dla domu i chcialam zapytac jaki ksztalt jest praktyczniejszy -
> prostokatny czy okragly? Poprosilam znajomego jezdzacego do Niemiec zeby
> rozejrzal sie co i w jakich cenach tam jest no i wlasnie o to jaki ksztalt
> mnie interesuje zapytal a ja poki co nie mam wyrobionego zdania.
>
> A co do Twojego chleba - upiekl sie dobrze czy powstal zakalec?
>
Szczerze mówiąc okrągłego nie widziałam. Są wypiekacze z foremkami
prostokątnymi, z dwoma mieszadłami, są z foremkami tradycyjnymi z jednym
mieszadłem. Te z dwoma sa ponoć lepsze bo lepiej wyrabiają ciasto. Takie są
opinie, które wyczytałam w necie. Z moich doświadczeń wynika, że ważna jest
możliwość skorzystania z gwarancji na sprzęt (mój automat zaraz na poczatku
się zepsuł i musiałam wymieniać), weż to pod uwagę decydując się na zakup w
Niemczech. Maszynki możesz poprzeglądać w necie wpisując w wyszukiwarkę
hasło "brotbackautomat", ewentualnie popatrzeć na Allegro, ewentualnie na
ebayu.
Kasia
PS. A mój chleb ostecznie się upiekł, bez zakalca, choć opadł na początku
pieczenia. Bardzo się za to kruszył. Ale już go nie ma :-)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|