Data: 2003-11-26 07:48:28
Temat: Re: Chleb razowy z maszynki
Od: "KasiaA " <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basia <b...@p...onet.pl> napisał(a):
> Ciachnelam co bylo bo na pytanie niestety nie odpowiem, za to sama mam
> pytanie - nosze sie z mysla zakupu tego urzadzenia w ramach swiatecznego
> prezentu dla domu i chcialam zapytac jaki ksztalt jest praktyczniejszy -
> prostokatny czy okragly? Poprosilam znajomego jezdzacego do Niemiec zeby
> rozejrzal sie co i w jakich cenach tam jest no i wlasnie o to jaki ksztalt
> mnie interesuje zapytal a ja poki co nie mam wyrobionego zdania.
>
> A co do Twojego chleba - upiekl sie dobrze czy powstal zakalec?
>
Szczerze mówiąc okrągłego nie widziałam. Są wypiekacze z foremkami
prostokątnymi, z dwoma mieszadłami, są z foremkami tradycyjnymi z jednym
mieszadłem. Te z dwoma sa ponoć lepsze bo lepiej wyrabiają ciasto. Takie są
opinie, które wyczytałam w necie. Z moich doświadczeń wynika, że ważna jest
możliwość skorzystania z gwarancji na sprzęt (mój automat zaraz na poczatku
się zepsuł i musiałam wymieniać), weż to pod uwagę decydując się na zakup w
Niemczech. Maszynki możesz poprzeglądać w necie wpisując w wyszukiwarkę
hasło "brotbackautomat", ewentualnie popatrzeć na Allegro, ewentualnie na
ebayu.
Kasia
PS. A mój chleb ostecznie się upiekł, bez zakalca, choć opadł na początku
pieczenia. Bardzo się za to kruszył. Ale już go nie ma :-)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|