Data: 2013-11-06 08:24:59
Temat: Re: Chleb z "Biedronki"
Od: "michalek" <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jan potulicki" <p...@g...com> napisał w wiadomości
news:52797001$0$2136$65785112@news.neostrada.pl...
> Ma ktoś pojęcie jaka jest receptura chleba pieczonego i sprzedawanego w
> "Biedronce",jest ciemny i nawet mi smakuje, ale dziwne głosy na temat
> receptury dochodzą ...
> Pozdrawiam
> Jan
>
Prawdopodobnie nie ma jednego dostawcy ciemnego chleba dla
wszystkich "Biedronek". Koszty transportu byłyby dość niepraktyczne.
Jeżdżąc trochę po Polsce i kupując w różnych "Lidlach"
zauważyłem, że pod ich własną marką Pilos w różnych obszarach
kraju wyroby mleczne pochodzą z różnych mleczarni.
Pewnie podobnie jest w Biedronce.
A co do receptury, to z żadnego marketu pieczywa szczególnie dobrej jakości
receptur bym się nie spodziewał. Jak też szczególnie "trujących".
Pieczywo tam ma być tanie i tyle (zwłaszcza, że podobno jeszcze czasem
do niego dopłacają - żeby w ogólnym bilansie zarobić na innych produktach).
m
|