Data: 2003-09-16 09:08:15
Temat: Re: Ciasta, które dobrze wychodzš w prodiżu
Od: Magdalena Potocka <m...@n...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> co prawda nigdy nie robiłam, bo nie mam prodiża, ale babcia mi swego
> czasu sprezentowała przepis na sernik, który zawsze piecze w prodiżu,
> najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam:
>
> ciasto:
>
> 2,5 szklanki mąki
> 3/4 szklanki cukru
> 3/4 kostki masła roślinnego
> 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
> 1 łyżka oleju
> 3 żółtka
> zapach pomarańczowy i migdałowy
> cukier waniliowy (torebka 32 g)
>
> tym się wylepia prodiż i wkłada do niego masę z sera:
>
> 1/3 kg sera, 5 żółtek, 3/4 szkl.cukru, 1 kostka masła roślinnego,
> cukier, zapachy np. pomarańczowy lub waniliowy. [zmiksować, dodać ubite
> białka i rodzynki, lekko wymieszać]
>
> a ile się piecze to mi nie powiedziano :) tzn. powiedziano: "no aż
> będzie dobre:.
>
a po upieczeniu polewa się to to gęstą, czekoladową polewą
--
Magda
|