Data: 2005-01-19 11:37:29
Temat: Re: Ciasteczka od Kruszyny.
Od: Kruszyzna <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Magdalena Bassett, sącząc kawkę, wyklepał:
>> no to jeszcze pytanie czt to ciasto wyrabiac az margaryna sie rozpusci?
>>
>>
> Jutro bede probowac. Przypuszczam, ze wyrobie w mikserze, az sie
> polaczy. Moze autorka przepisu sie wypowie?
>
> MB
Ciasto wyrabia się _ręcznie_ jak kruche :) Do połączenia wszystkich
składników w jednolitą masę. No, jak kruche po prostu :)
Jeszcze co do konsystencji, to najlepiej sprawdzać ją organoleptycznie.
Jeśli wyczujemy, że ciasto jest za twarde, to dodajemy odrobinę piwa.
Słowem metodą babciną: na oko i ile zabierze :)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
|