Data: 2007-11-07 15:01:20
Temat: Re: Ciasto Ikselki (chyba gozdzikowo-cynamonowe z gruszka)
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Fragile pisze:
> Pyyyyyyszne!!! :)
> Bardzo prosze o przepis [jesli nie jest tajemnica gospodyni, co
> zrozumiem :)]
> Ogromnie mi smakowalo. Swietne na jesienno-zimowe wieczory, i co dla
> mnie bardzo wazne - nie za slodkie! :)
> (Nie cierpie zbyt slodkich ciast).
> Ikselko dawaj ten przepis :)
>
> --
> Fragile
>
>
Ach, gdybyż to było mojego autorstwa... byłabym dumna.
Tu jest:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis2816.html
Uwagi:
1) gruszki dobrze odsączyć, pokroić na mniejsze części, dodatkowo
delikatnie osuszyć czystą ściereczką ze wszystkich stron oraz otoczyć
troszeczkę w bułce tartej
2) czekolady dać o 1/3 ilości więcej (dodawać na końcu wyrabiania
ciasta) - ja ścieram czekoladę na wiórki, w takim kręciołku do bakalii,
szybko i wygodnie
3)cukru o 1/3 mniej, niż w przepisie
4) rum ma tu być biały, ja czasem robię z ciemnym - używałam białego lub
ciemnego Bacardi
5) płatki owsiane dobrze jest chwilę wcześniej namoczyć w części mleka
przeznaczonego do ciasta
Smacznego!
:-)
--
XL wiosenna
|