Data: 2003-07-08 16:37:34
Temat: Re: Ciasto czekoladowe z wrzatkiem
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
e...@p...onet.pl wrote:
>
> Przepis brzmi bardzo zachęcająco, ale... diabeł siedzi w szczegółach. Pewnie
> pytam o rzeczy oczywiste, proszę obie panie o wyrozumiałość.
>
> 1. W jakiej temperaturze piec?
>
> 2. Co to jest śmietanka? Proszę się nie śmiać, pewnie bym to uznała po prostu
> za śmietanę i nie zwróciła uwagi na niuans, ale autorka świetnej książki
> kucharskiej Nela Rubinstein, lubiąca eksperymentować z klasycznymi przepisami,
> napisała w pewnym momencie (nie pamiętam już, czego przepis dotyczył), że
> zastąpiła śmietankę śmietaną i wyszło bardzo dobrze. Od tej pory jestem w
> kropce, nikt mi nie potrafił wytłumaczyć, na czym polega różnica, więc pytam,
> coby nie pobłądzić.
Bardzo prosto - smietanka jest slodka, smietana jest kwasna.
Temperatura pieczenia jest 180°C.
MB
|