Data: 2001-03-05 17:57:12
Temat: Re: Ciasto - dla Magdy Bassett i nie tylko
Od: "Magdalena W." <z...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
a...@p...onet.pl wrote in message
<6...@n...onet.pl>...
>Dzien dobry.
>
>Przymierzam sie wlasnie do tego ciasta, i w zwiazku z tym mam
dwa pytania:
>
>1. o co chodzi z tymi kamykami/fasolka?
Ciasto kruche pieczone samo, z wysokim brzegiem, "lubi" sie
pokruszyc i zapasc. Wiec kamyki/fasolka sluza jako ciezarek do
upieczenia tego kruchego spodu, potem je oczywiscie wyjmujesz
>2. Czy wisnie moga byc z kompotu?
Chyba moga - nie probowalam osobiscie. Musisz je dobrze odcedzic.
No i chyba mniej cukru do biszkoptu? Daj znac jak wyszlo ;-)
Pozdrawiam
Magda
|