Data: 2004-08-31 12:05:14
Temat: Re: Ciasto do pizzy
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Jerzy Kozłowski wrote:
> tak mi sie przypomnialo, jak jadlem pizze w Niemczech to smarowali ja sosem
> czosnkowym....pachnialo cudnie nawet jak sobie teraz przypomne to mam
> slinotok....
> jaki moze miec sklad taki sos jakie przyprawy, moze ktos mi pomoze....
> Pozdrawiam Jerzy
> PS pizza byla ze szpinakiem ...mmmmmmmmm mniam.....
Sos do pizzy robie pomidorowo - czosnkowo - przyprawowy, najczesciej na
bazie swiezych pomidorow, czasem tych z puszki. Pomidory parze, obieram,
usuwam nasiona, siekam i wrzucam do garnka razem ze zmiazdzonym
czosnkiem - 2 zabki i najczesciej swieza bazylia, rowniez posiekana,
czasem dla pikanterii troche cayenne, sol, pieprz. Chwile gotuje, zeby
sie pomidory rozciapaly i troche odparowaly, nastepnie miksuje na
gladko. Sosem smaruje ciasto i czasem podaje do polewania pizzy tym,
ktorzy bez keczupu nie moga...
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|