Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!feed.news.interia.pl!news.cyf-kr.edu
.pl!not-for-mail
From: "KasiaA" <k...@T...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto drozdzowe a maszyna do chleba
Date: Fri, 1 Oct 2004 08:37:08 +0200
Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
Lines: 22
Message-ID: <cjiu4d$ncd$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
References: <X...@1...0.0.1>
NNTP-Posting-Host: 149.156.58.250
X-Trace: srv.cyf-kr.edu.pl 1096612813 23949 149.156.58.250 (1 Oct 2004 06:40:13 GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 1 Oct 2004 06:40:13 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:217216
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Magdalena Fabrykowska-Młotek" <m...@s...waw.pl> napisał w
wiadomości news:Xns95749BEDA76ACmfabrysghwawpl@127.0.0.1...
> Tydzien temu nabylam maszynke do pieczenia chleba Clatronica. Generalnie
> jestem zadowolona, ale naszla mnie ochota na ciasto drozdzowe z bakaliami.
> W zwiazku z tym mam pytanie do uzytkownikow tego typu sprzetu - czy udalo
> sie wam z sukcesem upiec zwyklego drozdzaka? Przyznaje, ze mam
watpliwosci.
> Zawsze wyrabialam recznie, nie wiem wiec czy wrzucenie wszystkich
> skladnikow na raz jest dobrym pomyslem. A moze wrzucac wszystko po kolei
> (wyrosniety zaczyn, stopione maslo etc.)?
Moje doświadczenia sa takie - ciasto wyrabiam w maszynie wrzucając na
początku wszystkie składniki (bez bakalii), drożdże w postaci rozkruszonej,
po wyrośnięciu wrabiam bakalie, przekładam do tradycyjnej foremki i piekę w
piekarniku. Rodzynki mieszane w maszynie, dodane nawet po sygnale zostawały
posiekane i rozgniecione i nadawały ciastu posmaku rodzynkowo-konserwowego.
Błe :(
Kasia
|