Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto kokosowe?
Date: Sat, 25 Nov 2006 13:21:02 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 41
Message-ID: <ek9cg2$k3$1@news.onet.pl>
References: <ek9bup$utf$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: azd89.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1164457282 643 83.27.141.89 (25 Nov 2006 12:21:22 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 25 Nov 2006 12:21:22 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Sender: z7lW/V+SkmLR0zkQEbPLmTGAcDKUr3up
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:283758
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Agusia" <a...@o...pl> napisał
> Mam ogromną i pilną prośbę! Otóż robiłam ostatnio ciasto - ciemny
kakaowy > spód i na to kokos (kładło się takimi kulkami). Przepis miałam z
cukru
> waniliowego Gellwe. Niestety chyba w akcie sprzątania to wyrzuciłam :(
Czy > ktoś może mnie podratować tym przepisem? Albo bardzo podobnym?
> Z góry wielkie dzięki!
Niedawno ktoś tu podawał taki przepis. Zapisałem sobie, ale jeszcze nie
robiłem więc nie wiem co wart. Może to to czego szukasz:
Czarny placek z kokosem
25 dag mąki
1/2 kostki margaryny,
3 łyżki kakao
25 dag cukru pudru
2 całe jaja
2 zółtka
1 szklanka mleka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Margarynę utrzec z cukrem, dodac jaja, żółtka, mąke kakao, mleko.
W oryginale mam napisane zeby wszystkie składniki były tej samej
temperatury, ale czasami mleko daje zimne bo z lodówki
Kokos
20 dag kokosu
20 dag cukru
4 białka
Białka ubic na piane, dodac cukier ubic gładka mase, delikatnie wymieszac
z kokosem.
Na blaszke wyłożyc ciemny spod i na to układac kokos, jak chcesz to mozesz
sie pobawic jakims ustrojstwem w taki szlaczek jak na zdjęciu, ja biore
łyzke i rozkładam punktowo na ciescie.
Jest to jedno z tych czesto i szybko robionych ciast, jako że w wykonanie
nie trzeba wkładac wiele wysiłku i inwencji twórczej, a wychodzi lekkie i
bardzoo szybko znika.
|