Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!news.maxwell.syr.edu!sn-xi
t-03!sn-xit-01!sn-post-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto marchewkowe
Date: Wed, 07 May 2003 09:15:18 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <3...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <b98fn2$16f1$1@news2.ipartners.pl>
<n...@s...elektrownia-lagisza.com.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 23
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:155292
Ukryj nagłówki
Gosia wrote:
>
> Witaj
> Jadam takie ciasto dość często, bo robi je moja babcia (to znaczy babcia
> mojego narzeczonego), jest wspaniałe. Przepis przywiozła z Kanady więc myślę
> że jest podobne w smaku, z tym że babcia dodaje jeszcze ananasa pokrojonego
> w drobną kostkę. I nie jestem pewna czy są tam orzechy. Jednak ciasto
> polecam ponieważ jest na prawdę smaczne.
> Pozdrawiam Gosia
Ciasto marchewkowe jako takie dobrze znam, ale zadalam konkretne pytanie
na temat wielkosci tortownicy to tego ciasta podanego wyzej. Moze sie
dzis skusze i zrobie polowe porcji, zeby zobaczyc co wyszlo. Naprawde
dobrego ciasta marchewkowego szukam od dawna, ale po wykonaniu kilku
roznych przepisow ciagle nie moge znalezc takiego, ktory warto by
polecac innym. W tym ciescie podanym wyzej wydaje mi sie byc zbyt duzo
oleju, ale moze dzieki temu ciasto zostaje wilgotne przez dzien czy dwa.
Dam znac jak wyprobuje.
MB
|