Data: 2003-05-20 20:00:49
Temat: Re: Ciasto rabarbarowe Netusi
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:bae0nn$t3m$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ja mam takie pytanie, poniewaz jutro chce zrobic ciasto to z
> rabarbarem i nie wiem czy ten rabarbar obgotowac albo cos z
> nim zrobic wczesniej? bo ten co kupilam to dosc taki jedrny
> i w ogole, a poza tym czy sam rabarbar nie bedzie za kwasny?
> dodac jablko? i ile tych owocow, duzo czy rzadko? i czy sie
> nie utopia? no i na jaka to jest blaszke?
> pomocyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
> --
czesc
nie gotowac, obrac, pokroic na krotsze kawalki, lekko je wciskac w ciasto,
upiec na zloto w temperaturze okolo, jak wiem... ja pieklam w 180 stopniach.
Jak wystygnie obficie posypac cukrem pudrem, nie bedzie za kwasne.
Rabarbar troche wpadnie do srodka, wiec ukladac nie zupelnie jeden obok
drugiego, ale zeby miedzy kawalkami byla szczelina.
Smacznego :)
wkn
|