Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.
tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co 1/4 le zrobi?am - fondue nie wysz?o
Date: Wed, 25 Oct 2006 01:18:51 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <ehm713$j6$3@atlantis.news.tpi.pl>
References: <4131412617$20061023215413@ewcia.kloups>
<3...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: dlb119.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1161731939 614 83.24.31.119 (24 Oct 2006 23:18:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 24 Oct 2006 23:18:59 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Sylpheed-Claws 2.5.6 (GTK+ 2.8.20; i386-redhat-linux-gnu)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:281215
Ukryj nagłówki
** asia wrote:
>> Z najglupszego zoltego sera.
> teraz na rynku jest tyle podrobek serów ze nie koniecznie z
> najglubszego, bo mozna miec efekt taki jak ja mialam....
Primo, owszem istnieją na rynku wyroby seropodobne (bodajże na bazie
tłuszczy zwierzęcych) ale one muszą być odpowiednio oznaczone (nie mogą
być sprzedawane jako ser) i w ogóle na pierwszy rzut oka widać, że to
ściema (smak, wygląd, konsystencja, cena).
Ostatnio była jakaś afera z tym związana.
> wielka kluska lub glut brzydko mowiąc
Secundo, ale co Ty wygadujesz? Mozarella to jak najbardziej zacny i
prawdziwy ser. To, że pomieszałaś przepisy to nie oznacza, że Mozarella
to jest podróbka sera. Czy piwo to też podróbka wódki bo ma mniej
procent, a jabłko to podróbka gruszki? Po prostu nie każdy ser nadaje
się do founde, to chyba normalne?
> Trzeba jednak rozsądnie wybrac....
Trzeba przede wszystkim chyba znać przepis, potem wybierać. I nie
sugerować się opiniami obsługi marketu bo ci się nadają... do obsługi
marketu.
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|