Data: 2006-10-26 22:32:49
Temat: Re: Co źle zrobiłam - fondue nie wyszło
Od: Maggie <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
asia napisał(a):
>> Ja robię toto na ogół na młodej goudzie. Wino
>> podgrzewam, do tego dodaję po trochu startej goudy mieszając. Tylko na
>> początku tego wina jest bardzo mało, by się ser nie przypalił. Dopiero
>> potem dodaję więcej wina, jak jest więcej sera. Mozarella nie jest
>> najlepsza do tego celu.
>>
>> Waldek
>
> dzieki....juz wiecej mozarelli nie kupie do tego celu, a Pani w sklepie mi
> poradzila wlasnie ten ser.
> pozdrawiam
Pani w sklepie pewnie nie wiedziała co to jest fondue, a
ponieważ słowo "mozarella" też brzmi obco, to stwierdziła,
że właśnie o to Ci chodzi :P
W moim sklepie mięsnym pani zapytana o parówki cielęce,
najpierw zaczęła coś o wieprzowinie niepewnie mówić, a jak
zobaczyła moje oczy zdziwione spojrzenie i oczy jak 5
złotych, to nie zmieszana powiedziała: "widzi pani z drobiu
niewiele wogóle mamy" :-PPP
|