Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.nas
k.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail
From: l...@i...uj.edu.pl (Leszek(Lechu) Marmon)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co mozna upiec w ognisku?
Date: Fri, 13 Oct 2000 02:55:22 GMT
Organization: Na Newsach wystepuje _wylacznie_prywatnie_!
Lines: 32
Message-ID: <3...@n...cyf-kr.edu.pl>
References: <3...@s...psych.uw.edu.pl>
Reply-To: l...@N...ZNOSZE.SPAMU.ii.uj.edu.pl
NNTP-Posting-Host: d-94-53-04.cyfronet.krakow.pl
X-Trace: info.cyf-kr.edu.pl 971405672 15118 149.156.1.164 (13 Oct 2000 02:54:32 GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: 13 Oct 2000 02:54:32 GMT
X-Newsreader: Forte Free Agent 1.21/16.243
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35403
Ukryj nagłówki
Aleksandra Jelowicka <a...@s...psych.uw.edu.pl> wrote:
>W sobote wybieram sie na ognisko i w zwiazku z tym mam pytanie. Czy przy
>uzyciu ogniska mozna upiec cos poza niesmiertelnymi kielbaskami,
>chlebem, ziemniakami itp. I jak to zrobic, zeby podbic serca pozostalych
>piknikowiczow.
A ja zawsze proponuje ryby. Nalezy je odpowiednio przyprawic, owinac w
folie aluminiowa i piec jak ziemniaki w popiele. Czas jest podobny do czasu
pieczenia ziemniakow ale wszystko zalezy od tego jakiej wielkosci sa ryby.
Mysmy to robili jak kiedys jezdzilem z rodzicami nad Mazury na wakacje.
Ojciec lowil ryby i tak je robilismy. Jak byly male to piekly sie krocej od
ziemniakow ale jak byly wieksze to bywalo, ze dluzej. Trzeba po prostu po
jakis 20 minutach jedna sprobowac.
A.. I jeszcze jedno, Jak ryba jest mala to dobrze jest nasmarowac ja jakims
tluszczem zeby sie nie przypalila. Z wiekszych sie wytapia naturalny
tluszcz ale tez trzeba jak najszczelniej zawinac w ta folie zeby sie
nadmiernie nie poprzypalaly.
Pozdrawiam.
Lechu
--
_ _
| | ___ ___| |__ _ _ Leszek(Lechu) Marmon
| | / _ \/ __| '_ \| | | | l...@S...PRECZ.ii.uj.edu.pl
| |__| __/ (__| | | | |_| | http://www.ii.uj.edu.pl/~lechu
|_____\___|\___|_| |_|\__,_| ICQ UIN: 59825820
|