Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.task.gda
.pl!news.trzebnica.net!news.biskupin.wroc.pl!not-for-mail
From: "BaJak" <b...@b...wroc.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co się da wcześniej zrobić na Święta?
Date: Tue, 29 Nov 2005 22:46:30 +0100
Organization: Siec Komputerowa Biskupin -- http://www.biskupin.wroc.pl/
Lines: 35
Message-ID: <dmii9l$m9p$1@opat.biskupin.wroc.pl>
References: <dmhd3f$hnq$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: bajak.i.biskupin.wroc.pl
X-Trace: opat.biskupin.wroc.pl 1133300853 22841 10.6.3.51 (29 Nov 2005 21:47:33 GMT)
X-Complaints-To: a...@b...wroc.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 29 Nov 2005 21:47:33 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:254770
Ukryj nagłówki
Użytkownik "OLUSIA" <o...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dmhd3f$hnq$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Jestem tu nowa, czytam, podziwiam i odważam się prosić o radę:
> Pracuję do ostatniej minuty przed Wigilią? Zwariuję potem, bo nie zdążę.
> Znowu nie będę spać, albo zasnę w przednoc na stole w kuchni i coś
przypalę!
> Macie doświadczenia z zamrażaniem? Zamrożone uszka w zeszłym roku pięknie
mi
> się skleiły, rozrywanie ręczne pozbawiło ich urody, choć nie smaku. Ale
> brzydkie były. Mam duży zamrażalnik i mogłabym tam przechować różne
rzeczy.
> Moglibyście doświadczeniem się podzielić? Może jakieś ciasto, a co z
rybami.
> Ostatnio zamroziłam juz smażone. Dobre były gdy same się rozmroziły.
Zawsze
> mam popłoch, jak zdążyć?
> Pozdrowienia
> OLUSIA
> witam Olusia uszka na Wigilię zawsze robię wcześniej .Jak zrobię
odpowiednią ilośc uszek to wrzucam je partiami do wrzącej wody z odrobiną
oliwy chwilkę zagotuję i wyciągam Układm na płaskich talerzach aż wystygną W
zamrażalniku układam uszka na folię każde osobno aby się nie dotykały Jak
się zamrożą dopiero wtedy wsypuję je do woreczków Nigdy się nie posklejały A
wywar z gotowania grzybów wlewam do pojemnika plastikowego po serkach i
zamrażam Dodaje póżniej taki zamrożony do wigilijnego barszczu! Smacznego
Wcześniej też robię masę makową Którą po rozmrożeniu używam do klusek z
makiem lub do ciasta makowego .Robię pyszny groch z kapustą i też zamrażam .
Pozdrawiam
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
|