Data: 2005-11-29 21:46:30
Temat: Re: Co się da wcześniej zrobić na Święta?
Od: "BaJak" <b...@b...wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "OLUSIA" <o...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dmhd3f$hnq$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Jestem tu nowa, czytam, podziwiam i odważam się prosić o radę:
> Pracuję do ostatniej minuty przed Wigilią? Zwariuję potem, bo nie zdążę.
> Znowu nie będę spać, albo zasnę w przednoc na stole w kuchni i coś
przypalę!
> Macie doświadczenia z zamrażaniem? Zamrożone uszka w zeszłym roku pięknie
mi
> się skleiły, rozrywanie ręczne pozbawiło ich urody, choć nie smaku. Ale
> brzydkie były. Mam duży zamrażalnik i mogłabym tam przechować różne
rzeczy.
> Moglibyście doświadczeniem się podzielić? Może jakieś ciasto, a co z
rybami.
> Ostatnio zamroziłam juz smażone. Dobre były gdy same się rozmroziły.
Zawsze
> mam popłoch, jak zdążyć?
> Pozdrowienia
> OLUSIA
> witam Olusia uszka na Wigilię zawsze robię wcześniej .Jak zrobię
odpowiednią ilośc uszek to wrzucam je partiami do wrzącej wody z odrobiną
oliwy chwilkę zagotuję i wyciągam Układm na płaskich talerzach aż wystygną W
zamrażalniku układam uszka na folię każde osobno aby się nie dotykały Jak
się zamrożą dopiero wtedy wsypuję je do woreczków Nigdy się nie posklejały A
wywar z gotowania grzybów wlewam do pojemnika plastikowego po serkach i
zamrażam Dodaje póżniej taki zamrożony do wigilijnego barszczu! Smacznego
Wcześniej też robię masę makową Którą po rozmrożeniu używam do klusek z
makiem lub do ciasta makowego .Robię pyszny groch z kapustą i też zamrażam .
Pozdrawiam
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
|